luni, 22 iulie 2024

EȘTI ALES DE DUMNEZEU SĂ FII CEEA CE EȘTI, ALTFEL ERAI…MAI JOS

Ființa umană este concepută de Tatăl Ceresc pentru a da prin gândirea și constituția anatomică amploare la tot ce a conceput prin ”Facerea lumii”. Dintre miliardele de oameni în această lume nu se pot găsi două persoane identice. Unii sunt destinați a fi buni electroniști, alții pictori, muzicieni, sportivi, matematicieni, istorici etc.

Prin tot ce ține de talent, har, constituție anatomică se datorează că așa a vrut Dumnezeu să fim. Prin aceste calități poți ajunge la o mare performanță prin perseverență, studiu sau antrenament, în funcție de disciplina/profesia impusă.

Nu se pot situa doi pe același loc în percepția lui Dumnezeu, legat de talent/har. Ceva îi departajează, fie viteza, gândirea, forța etc. Precum în sport (cu precădere la înot) doar primul ajuns la linia de sosire poate fi declarat campion, chiar dacă îl desparte doar câteva fracțiuni de secundă de următorul.

De ce a vrut Dumnezeu ca X să ajungă pe locul 2? Știți de ce? Pentru că n-a vrut să ajungă pe locul 5 (deoarece a ales pe altul să ajungă pe locul respectiv) și astfel pe acesta la propulsat prin talent și forță din naștere să ajungă al doilea. Înseamnă că pe cel care a ajuns al cincilea l-a umilit Dumnezeu? Nici vorbă. A fi al cincilea sau chiar al douăzecilea undeva pe linie de har în fața lui Dumnezeu este o mare realizare, deoarece gândiți-vă câte miliarde de oameni abia pot străbate înot în lat în mod chinuit o piscină de doar câțiva metri, cât un birou mai mare. Nici aceste persoane nu sunt uitate de Dumnezeu. Ele au alte calități fie în domeniu muzical, economic, literar etc. Dacă cineva s-a îmbolnăvit și nu mai poate face o anumită lucrare, prin asta nu l-a umilit Dumnezeu pe omul acela, ci ne arată că noi care suntem sănătoși trebuie să percepem că astfel suntem îngăduiți de Tatăl Ceresc spre a mai face ceva…Deci trebuie să stăruim după puterile și gândirea noastră fie individual sau în grup legat de aceste lucruri că dacă nu putem ajuta sau îndruma pe cineva spre o anumită lucrare, măcar să-l lăsăm să-și facă treaba după cum i-a fost destinat. Nu să-l oprim prin invidie, să nu-și poată exercita prin talentul său o misiune , o lucrare anume.

Doar atunci trebuie oprit cineva dintr-o anumită treabă , legat de talent dacă nu respectă cele 10 porunci dumnezeiești.Trebuie să luăm în seamă că Dumnezeu prin oameni face toate lucrările pe Pământ, nu mă refer la aspectele prin care intervin fenomenele meteorologice sau alte cele legat de mișcarea Pământului: gravitație, seisme etc.

A opri prin denigrare, defăimare, boicot sau prin orice forță fără un motiv strict legat de ceea ce face, adică a opri prin proceduri diabolice pe cel care își desfășoară o activitate legată de talent și înclinație profesională este exact cum ne-am lupta direct cu Dumnezeu. Este cea mai gravă faptă după crimă, deoarece prin asta o ființă umană trăiește în armonie cu viața. Prin asta înfăptuiește Dumnezeu o anumită lucrare pe Pământ. Este cel mai bizar lucru a sta împotriva lui Dumnezeu. Dacă ești un artist mai puțin bun, chiar dacă nu ești între cei mai buni, gândește-te că sunt milioane de oameni care nu sunt artiști. Oare nu putea face Dumnezeu ca tu să fii unul dintre milioanele care nu sunt artiști? Ba da. Și chiar dacă nu ești artist totuși ești capabil să faci altceva bun și foarte bun,dacă nu prin forță, prin gândire. Deci prin asta ești ales să fii ceea ce ești, altfel erai…mai jos.

 

VASILE DAN MARCHIȘ

ofițer de presă al Ligii Scriitorilor din România

fondatorul revistei Sintagme codrene 

14 comentarii:

  1. Coietul asta e mare sfatos,pregatirea il recomanda.

    RăspundețiȘtergere
  2. ALESULE VeDeM, cu pensie „spechială” de trebuie să mai ai două „joburi” ca să-ți plătești chiria în BM și să tipărești în număr confidențial, adică 10 exemplare, apoi 5 la luarea pensiei, apoi alte vreo 15 exemplare când primești câte o sponsorizare din diaspora, ma bucur ca nu te lasi! In prostie si politica trebuie sa perseverezi! Esti un bun exemplu de predat la jurnalism!

    RăspundețiȘtergere
  3. VDM,asta e boul veritabil,un rupt in cur cu clanta mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Miss Lizzy, Lajos Kristof II acum faci si pe pastorul?! Esti mai catolic ca papa! Apropo ai ce manca din cele 7 venituri obtinute: 2 pensii, salariu ca dispecer, cersetor, intretinut din pensia mamei, ciubuc de la nevasta-ta, premii literare! ANAF ul stie?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform DEX, ciufut inseamna (Om) cu toane, prost dispus, analfabet din Asuaju de Sus!

      Ștergere
  5. ...poate o fi prelat sub acoperire,doar e si ofiter ,functionaras,sef obiectiv,postas ori general mascat dupa cum se lauda.

    RăspundețiȘtergere
  6. Marchis Vasile Dan24 iulie 2024 la 06:42

    Măi clopotar/ anonim, sau ce ești, doar pe linie de pomană și cunoștințe tu n-ai cum să faci literatură de calitate dacă ești varză pe linie de creație. N-ai publicat nimic într-o anumită revistă dintre cele de prestigiu în care Codreanul a publicat peste 100 poezii!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai, esti si pastor acum si dai sfaturi bisericesti sau esti numai Lajos Kristoff?! Nu-ti cunosti lungul nasului, ajutor de bucatar ce esti!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Marchis Vasile Dan25 iulie 2024 la 01:01

    Ce mă veselesc și iuiesc deoarece prin materialul scris în pagina marcată aici denigratorii, defăimătorii și răutăcioșii cuprinși de strechea invidiei , care grohăie pe acest blog sub anonimat sunt anihilați, deoarece orice literat fie el începător sau dintre cei consacrați știu , însă acești ipochimeni care se exprimă ca patrupedele dosite pe pârloage, nu doresc să știe că un scriitor este apreciat după creație, evident prin creația evidențiată în revistele de prestigiu, nu după faptul că pe unde umblă, cu cine se întâlnește și cu cine stă la masă la taifas sau după care cu cine se fotografiază începând de pe o scară de bloc și continuând cu pensiuni, hoteluri, crame, restaurante și alte unități comerciale unde la așa denumite ”tabere”, ”festivaluri” sau cum se mai numesc unele chermeze și ospețe așa doar de fațadă, fală, interese și imagine, în proporție de 99% dintre invitați, că doar invitați se prezintă nu alții, aceștia doar întind mâna după distincții (premii și diplome), ca sărmanul la pomană după cozonac, fără să analizeze cineva ce au scris, în rest sunt varză 90% dintre ei la capitolul poezie ://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0NPhMHLN14hNQCNg7AbTewHxKQMbB9yDyzvU5kUHbyZ4P962Yf2sNX8dWcywRWjiCl&id=100070050586796

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hui mai (vorba lui),pe rahatul de vdm il apuca iar cufureala,trateaza-te mai cap sec.

      Ștergere
    2. Nu mai chinui limba romana bre Agramel de Tsauaj.

      Ștergere
  9. Un vocabular foarte limitat,nu mai chinui limba romana bre Vasile!

    RăspundețiȘtergere