miercuri, 17 iulie 2024

S-a dat startul atelierelor la Satul de pe Dealul Florilor


La Muzeul Satului din Baia Mare s-a dat startul atelierelor meșteșugărești, marți, 16 iulie a avut loc atelierul gastronomic de vacanță.

A fost o zi plină de activități interesante și educative, iar copiii au avut ocazia să exploreze, să învețe și să se distreze împreună. S-a făcut pod peste timp participanții și-au amintit de muncile gospodinelor din trecut, de femeile care coceau pâini și cocuți în cuptorul tradițional, lipit cu pământ.

Firicel și tanti Marița Grigor din Chiuzbaia, au împărtășit secretele pâinii aurii bine crescută. Copiii au învățat cum se frământă aluatul, cum se face pâinea, unde se cocea aluatul, iar în final, după ce pâinea s-a copt, am gustat din cocii aburinzi.

 În timpul în care aluatul a dospit, polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară, subcomisar Șleam Vasile și inspector principal Pop Andrei, din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș au susținut o activitate preventivă, au învățat regulile de siguranță care trebuie respectate în timpul vacanței și au răspuns curiozităților copiilor.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu