La Muzeul Satului din Baia Mare s-a dat startul atelierelor meșteșugărești, marți, 16 iulie a avut loc atelierul gastronomic de vacanță.
A fost o zi plină de activități
interesante și educative, iar copiii au avut ocazia să exploreze, să învețe și
să se distreze împreună. S-a făcut pod peste timp participanții și-au amintit
de muncile gospodinelor din trecut, de femeile care coceau pâini și cocuți în
cuptorul tradițional, lipit cu pământ.
Firicel și tanti Marița Grigor din Chiuzbaia, au împărtășit
secretele pâinii aurii bine crescută. Copiii au învățat cum se frământă
aluatul, cum se face pâinea, unde se cocea aluatul, iar în final, după ce
pâinea s-a copt, am gustat din cocii aburinzi.
În timpul în care aluatul a dospit, polițiștii
de la Biroul de Siguranță Școlară, subcomisar Șleam Vasile și inspector
principal Pop Andrei, din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului
Maramureș au susținut o activitate preventivă, au învățat regulile de siguranță
care trebuie respectate în timpul vacanței și au răspuns curiozităților
copiilor.
Sursa:
MaraMedia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu