marți, 7 iunie 2022

Kievul poate lupta acum doar online!

 


Kievul poate lupta acum doar online. Mituiește niște „analiști” și niște bloggeri vai de mama lor, care nu știu ce să mai facă să convingă de superioritatea militară a naționaliștilor.

Dar…chiar experții americani, care cu siguranță nu simpatizează Moscova, afirmă că ofensiva din Donbass merge bine. Pentru ruși. Deși nu atât de repede pe cât ne-am dori. Dar se va accelera în viitorul apropiat.

Ministerul britanic al Apărării spune că Rusia se pregătește pentru o lovitură decisivă lângă Severodonetsk.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, la întâlnirea ce a avut-o cu liderul cecen Ramzan Kadyrov, a declarat că trupele ruse vor „accelera” desfăşurarea operațiunii speciale în estul Ucrainei.

Kadyrov a spus la rândul lui, că Shoigu „a definit noi sarcini” care ar trebui să sporească eficacitatea manevrelor ofensive rusești și să îmbunătățească tactica rusă.

Însă, nu a precizat ce fel de sarcini vor îndeplini trupele ruse pentru a-și grăbi înaintarea.

Anterior, pe 24 mai, Shoigu a spus că trupele ruse înaintează încet în estul Ucrainei pentru a evita victimele civile.

Acest lucru este confirmat de Ministerul Britanic al Apărării, ( altfel nu se poate 🙂 )care notează că trupele ruse din alte zone strategice au trecut temporar la operațiuni defensive pentru a concentra toate forțele disponibile în aglomerația Lisichansk-Severodonetsk.

Între timp, propaganda de stat ucraineană prin diverși bloggeri mituiți, încearcă să ne convingă de pierderile mari ale Rusiei, mai ales pe direcția Izyum. Bine, nu numai el. E plină mass-media de mizerie și mizerabili.

Că lipsa comunicării dintre unitățile și comandanții ruși a permis forțelor ucrainene să lovească pozițiile avansate ale Rusiei folosind drone.

Dar repet, argumentele bloggerilor cumpărați de Kiev sunt infirmate chiar de analiștii independenți… americani. În special, Mason Clarke și George Barros de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Analiștii americani confirmă că unitățile rusești specializate electronic și-au intensificat activitatea în Donbass. Sistemele rusești de război electronic le depășesc semnificativ la număr pe cele ucrainene și blochează efectiv recunoașterile aeriene ucrainene în Donbass. Și astfel sunt împiedicate dronele ucrainene să poată face ceva.

Institutul pentru Studierea Războiului afirmă că trupele ruse au făcut progrese semnificative în partea de est a orașului Severodonetsk. Ambasadorul LNR în Rusia, Rodion Miroshnik, a spus că aliații desfășoară cu succes atacuri și avansează constant spre uzina chimică Azot. Ucrainenii vor să o transforme într-un focar de rezistență pe termen lung, așa cum a fost Azovstal la Mariupol.

Chiar dacă grupuri de naționaliști rămân în continuare pe teritoriul Azotului, acestea nu vor reprezenta un pericol pentru forțele aliate.

Rusia, împreună cu personalul militar din Donbass, pregătește o ofensivă împotriva Lisichansk.

Institutul american de care am pomenit, înregistrează activitatea de-a lungul râului Seversky Doneț, care separă Severodonetsk de Lisichansk. Experții spun că forțele armate ale RPD și LPR, unitățile motorizate rusești, tancurile și parașutiștii sunt implicate în atacul de la Lisichansk. Toate acestea garantează succesul operațiunii ofensive.

Mai ales în lumina declarațiilor lui Shoigu despre îmbunătățirea interacțiunii tactice. Argumentele Kievului sunt false.

De fapt, contrar asigurărilor propagandei de la Kiev rămășițele garnizoanei ucrainene nu mai sunt capabile de a opune rezistență. Ei încearcă niște contraatacuri lente în oraș și în împrejurimile sale imediate, spun analiștii americani.

După Severodonetsk, va cădea Lisichansk, apoi Slaviansk și Kramatorsk.

O altă direcție pentru acțiunea ofensivei este Barvinkovo, Bogorodichnoye, Studenok, Dolina și alte așezări aflate la sud-vest și sud-est de Izyum. Aici,, este micul oraș Svyatogorsk, cu o populație de aproximativ 5 mii de oameni.

Svyatogorsk este situat la aproximativ 27 de kilometri de Izyum, dar principalul lucru este că este situat pe drumul principal spre Slavyansk. Trupele ruse caută probabil să pună mâna pe această autostradă pentru a o folosi pentru înaintarea spre Slaviansk.

Controlul asupra Slaviansk, precum și asupra Kramatorsk, înseamnă revenirea controlului total asupra Donbass, care este principalul obiectiv al operațiunii speciale, așa cum a declarat prezidentul Vladimir Putin pe data de 12 aprilie 2022.

Ce nu au apucat să afle analiștii americani e că Svyatogorsk este in acest moment eliberat și curățat. Restul este doar o chestiune de timp.

Autor: Ivan Grigorievici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu