miercuri, 8 iunie 2022

Realizări, proiecte, investiții în comuna Mireșu Mare

 

Complexitatea unei comune cu 7 sate necesită o altfel de abordare în activitatea de zi cu zi, ing. Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare dezvăluie că la ei în comună întruna sunt într-un șantier.

În Dăneștii Chioarului, în zona stației s-a reușit să se introducă apa venită tocmai din Baia Mare, de la Vital. Lucăceștiul și Dăneștiul este pregătit, de asemenea, pentru a primi gazul pe conductă, în 2-3 săptămâni se termină lucrările iar din toamnă locuitorii celor două sate de pe Someş vor avea gazul în casă.

O parte din comuna Mireșu Mare va fi legată la canalizare cu o tehnică nouă cu un sistem inovativ, dar se finalizează canalizarea și în Remeți pe Someş. În 31 iulie va avea loc sfințirea bisericii din Remeți pe Someş.

În Mireșu Mare în zilele următoare se vor pune ghirlande de flori, înfrumuseţând astfel arealul în care locuiesc toţi mirişenii. Primăria comunei Mireșu Mare are o colaborare avansată cu OMV Petrom pentru o investiție prin care să se beneficieze de curent electric foarte prietenos cu mediul înconjurător.

Ing. Ioan Mătieș, primarul comunei ne dezvăluie că în Mireșu Mare există ape geotermale ca la Techirghiol. ”Noi am investit în performanță și investim în performanță”, spune primarul. „La nivel de asistați sociali, în comuna cu 7 sate sunt doar 14 dosare, cei care beneficiază de ajutor social, dar aceştia chiar au nevoie de el. Centrul de legume-fructe din Mireșu Mare ar putea fi un precedent pentru alte 300 de astfel de centre comunale. Apele termale vor putea fi utilizate la sere”.

Primarul comunei dorește să introducă  program prelungit la grădiniţe și să se continue celălalt program „Şcoală după școală”, astfel ca părinții să poată continua o activitate economică în zona Mireșu Mare. În urma recensământului se constată că locuitorii comunei nu a scăzut, ci a crescut.

Aşadar, proiecte finalizate, altele în derulare, altele gata să fie implementate, toate spre binele şi confortul locuitorilor ei, spre o apropiere vizibilă a condiţiilor din mediul urban.

 Sursa: MaraMedia

 

Accesati şi https://maramedia.ro/video-realizari-proiecte-investitii-in-comuna-miresu-mare/

 

 

         

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu