duminică, 14 iulie 2024

Furia Roja este ”Regina Europei”


A fost nebunie totală pe Olympiastadion în finala Campionatului European! Furia Roja a controlat prima repriză, însă ocaziile nu au lipsit nici la poarta lui Unai Simon. După o primă parte încheiată la egalitate, Spania a deschis scorul prin Nico Williams, care l-a învins pe Jordan Pickford după o pasă perfectă a lui Lamine Yamal.

Spaniolii au continuat asaltul la poarta lui Pickford, dar Cole Palmer a reușit să restabilească egalitatea în minutul 73, cu un șut imparabil de la marginea carelui.

Totul indica faptul că meciul se îndreaptă spre prelungiri, însă Oyarzabal a fost cel care a marcat golul victoriei în minutul 86. Spania - Anglia 2-1. Furia Roja este campioana EURO 2024!

Pentru statisticieni:

Spania: Unai Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Rodri, Fabian Ruiz – Yamal, Olmo, Williams – Morata

Rezerve: Raya, Remiro, Nacho, Vivian, Merino, Joselu, Ferran Torres, Grimaldo, Alex Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Jesus Navas, Fermin Lopez. Selecționer: Luis de la Fuente

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Shaw – Foden, Kane, Bellingham

Rezerve: Ramsdale, Henderson, Alexander-Arnold, Trippier, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton. Selecționer: Gareth Southgate

Cristi Someșan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu