luni, 8 iulie 2024

MIND Mondey - Despre scuze

 


Bună Gelu Dragos,

“Mai rea decât o scuză, este mai bine o minciună bună!” John Maxwell

Suntem destul de pricepuți în a găsi tot felul de scuze. Și uneori dăm peste unele chiar bune care vin din anumite argumente destul de reale... și totuși, tot niște scuze rămân!

Astăzi te invit să te gândești pentru câteva momente la scuzele tale cele mai bune! Acele scuze care te țin în zona de confort! Acele scuze care te opresc din a face schimbările care ar putea aduce îmbunătățiri unor aspecte din viața ta ca de exemplu: să-ți schimbi stilul sedentar de viață într-unul activ sau să faci următoarea mișcare îndrăzneață și porți acea discuție pentru câștigarea unui nou client important pentru tine.

Nu știu care sunt obiectivele și intențiile tale, dar știu sigur că dacă nu-ți vei investiga mai atent scuzele și nu vei identifica ce gânduri și convingeri limitative alimentează acele scuze, nu se va schimba mare lucru!

Dacă ești dispus/ă să faci această “muncă de detectiv”, după ce vei demasca scuza bună și o vei recunoaște exact așa cum este, adică o poveste pe care ți-o spui pentru a-ți găsi justificarea unor decizii sau comportamente despre care știi în adâncul sufletului că nu sunt cele mai bune,  următorul pas important pe care ar trebui să-l faci este să înlocuiești scuza cu angajamentul. 

Atunci când simțim că ne-am asumat cu adevărat un angajament să ducem la bun sfârșit un lucru pe care ni-l dorim, scuzele, oricât de bune ar fi ele, nu ne mai pot opri!

O întrebare: Care ar fi acea scuză bună pe care ți-o servești acum și ar fi cazul să nu o mai crezi?


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Te poți dezabona oricând...

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu