luni, 15 iulie 2024

Așa se scrie istoria! O fotografie cât un mandat de președinte la Casa Albă!

 

Fostul președinte Donald Trump este acum prezent într-una dintre cele mai legendare ipostaze din istoria Statelor Unite. Salutul său de sfidare cu pumnul ridicat este cu siguranță suficient pentru a câștiga realegerea sa la Casa Albă.
Mai ales dacă poporul american va trebui să aleagă între un șef de stat în funcție și omul care s-a ridicat în picioare la câteva secunde după o tentativă de asasinat și a lovit aerul cu sângele curgându-i pe față, scrie thedailybeast.com.
Este imposibil să fim siguri ce striga în acest stadiu, dar părea „Luptă! Luptă!". Într-un moment în care Partidul Democrat nu mai are aproape nicio luptă, contrastul este uimitor.
Imaginea unui Trump pătat de sânge, stând în picioare cu un braț ridicat, își ocupă imediat locul alături de cele mai mari fotografii din istoria Americii.
Este echivalentul secolului XXI al lui Muhammed Ali învingându-l pe Sonny Liston în 1965, sau al lui Tommie Smith și John Carlos pe podium la Jocurile Olimpice din 1968, cu pumnii ridicați deasupra capului, salutând puterea neagră.
După eșecul de la dezbaterea lui Joe Biden, poate că este prea târziu pentru a numi această tentativă de asasinat lipsită de milă punctul de cotitură al alegerilor din 2024, dar cu siguranță că acest lucru nu face decât să pecetluiască afacerea.
Cel care a tras asupra fostului președinte tocmai i-a dat acestuia un impuls de neegalat în speranța sa de a deveni al doilea președinte din istorie care revendică Casa Albă după ce a fost eliminat.
În funcție de ceea ce se va întâmpla în al doilea mandat al lui Trump, împușcătura care ar fi fost la un pas de a-l ucide pe Trump ar putea deveni unul dintre cele mai importante momente din istoria politică americană.

Gr. CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu