luni, 22 iulie 2024

MIND Monday - despre PROCES

 


Bună Dragos Gelu,

O idee: “Totul este greu înainte de a deveni ușor” spunea Goethe.

Cine a trecut  prin situația de a face ceva ce părea greu însă pe măsură ce continua să facă acel  ceva a constatat cum devine din ce în ce mai ușor, este de acord cu ce spunea Goethe.

Mulți însă, gândesc exact contrariul! Mai exact, se așteaptă să le fie ușor din prima! Și pentru că au astfel de așteptări, nu au răbdare ca lucrurile să devină ușoare! Pentru că au astfel de așteptări, la primele nereușite sunt pe punctul de a renunța sau chiar renunță.

Ce am înțeles eu, în mod special din experiența acumulată ca și coach care a lucrat cu sute de persoane este că, distanța de la greu la ușor este acoperită de PROCES. Procesul prin care  învățăm ce trebuie să facem și cum trebuie să facem pentru ca acel lucru să devină ușor.  Procesul prin care continuăm să facem ce este necesar pentru a deveni ușor, indiferent cât ne-ar fi de greu. Procesul este cel care te transformă în persoana capabilă să facă ușor acel lucru.

Cred că dacă am asocia lipsa succesului cu lipsa procesului am avea mult mai multă răbdare până când ceea ce este greu acum va deveni ușor.

O întrebareÎn ce arii din viața ta ar fi necesar să demonstrezi mai multă răbdare și să inițiezi un proces de creștere?


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Te poți dezabona oricând...

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu