vineri, 5 iulie 2024

EURO 2024! Ulciorul portughez n-a mers de două ori la apă, a fost spart de francezi!


Al doilea regal fotbalistic al zilei de vineri, 5 iulie, s-a consumat pe Volksparkstadion din Hamburg care a găzduit meciul Franța - Portugalia.

Les Bleus”, care nu a arătat mare lucru până acum, nu a strălucit nici în acest meci, dar a reușit să se califice în semifinale, luându-și astfel revanşa pentru finala pierdută la EURO 2016, pe teren propriu, în faţa Portugaliei, când Eder a înscris unicul gol al meciului în prelungiri.
Franța a învins Portugalia cu 5-3 la loteria loviturilor de departajare, după ce tabela de marcaj a rămas neclintită timp de 120 de minute.
Probabil că lusitanii sperau ca portarul Diogo Costa să reușească un număr de magie, așa cum a făcut în optimi cu Slovenia când a apărat trei penalty-uri dar, de data asta, a fost pur și simplu ciuruit de mușchetarii francezi Ousmane Dembele, Youssouf Fofana, Jules Kounde, Bradley Barcola şi Theo Hernandez în fața cărora a rămas fără replică.
De la lusitani a ratat Joao Felix, care a trimis în bară, iar Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva şi Nuno Mendes au marcat din punctul cu var.
Pe parcursul celor 120 de minute nu s-au petrecut faze mari de fotbal, mulți privitori încercând să se consoleze cu duelul dintre vedetele Ronaldo și Mbappe, dar și aici dezamăgirea a fost la ea acasă. Ambele staruri au evoluat mai mult decât modest, Ronaldo a încercat multe dar nu i-a ieșit aproape nimic, iar Mbappe a părut mai interesat de nasul și masca lui decât de joc.
De altfel starul francez a fost atins la față de o minge expediată de Silva în repriza a doua a timpului regulamentar de joc, au intervenit medicii, a jucat prima repriză a prelungirilor apoi s-a retras pe bancă. E singurul lucru interesant care se poate spune despre fotbalistul valorat la un preț mai ridicat decât loturile naționale ale unora dintre țările participante.
Și Ronaldo a fost mai spectaculos în afara jocului din teren, ieșind în evidență printr-un gest frumos, de bun simț, o replică la ceea ce i s-a întâmplat și lui în partida cu Slovenia. După ce Joao Felix a ratat lovitura de departajare, Pepe, tovarășul de drum atât de lung a lui Ronaldo, a izbucnit în plâns. Ronaldo s-a dus imediat la el și l-a consolat, urmat de ceilalți colegi de echipă.
Așadar Franța va juca marți semifinala cu Spania, un meci care se anunță deosebit de interesant și de la care suntem îndreptățiți să așteptăm foarte mult.

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu