luni, 8 iulie 2024

Viktor Orban joacă tare!


După ce a fost în Ucraina și Rusia, premierul maghiar Orban s-a dus în China!

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, face luni o vizită surpriză în China, după călătorii similare în Rusia și Ucraina, pentru a discuta perspectivele unei soluții pașnice în Ucraina.
Vizitele lui Viktor Orban generează tensiuni în Europa, asta pentru că Ungaria deține președinția rotativă a Uniunii Europene și o astfel de vizită are o altă greutate.
„Misiunea de pace 3.0", așa a titrat Orbán o fotografie postată luni dimineață pe X, în care apare după ce a coborât din avion la Beijing.
El a fost întâmpinat de viceministrul chinez al afacerilor externe Hua Chunying și de alți oficiali, notează AP.
Orbán s-a întâlnit ulterior cu președintele chinez Xi Jinping, potrivit televiziunii de stat CCTV.
Vizita sa, neanunțată anterior, vine în urma uneia similare efectuate săptămâna trecută la Moscova și Kiev, unde a propus ca Ucraina să ia în considerare posibilitatea de a accepta o încetare imediată a focului cu Rusia.
Ungaria, sub conducerea lui Orban, a devenit un important partener comercial şi de investiţii pentru China, în contrast cu alte ţări din Uniunea Europeană, care doresc să devină mai puţin dependente de a doua mare economie a lumii.
Vizita lui Orban are loc cu câteva zile înainte de un summit NATO, care va aborda continuarea ajutorului militar pentru Ucraina împotriva a ceea ce alianţa occidentală a numit „războiul de agresiune neprovocat” al Rusiei.
Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, îl însoţeşte pe Orban în călătoria în China, potrivit fotografiilor de pe pagina de Facebook a oficialului de la Budapesta.

Sursa: News.ro.
Toate reacţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu