miercuri, 13 ianuarie 2021

Poezii de Darius POP

 Intr-o seara târzie de mai


Cu frunze roșii timpurii Am dat de tine-n trun tramvai Și mult am așteptat sa vi Și acum când luna-mi bate-n geam Eu ma gândesc la tine Și simt ca mult vreau sa te am Etern, doar lângă de mine Și cum tramvaiul e bătrân El s-a oprit din cale Și m-ai privit cu-n ochi plăpând Și ai știut ca-s muza vieții tale Și blânda stea străluce-n zare Pictând un corp ceresc Și inima-mi bate mai tare Cu drag eu te iubesc. Amorul tomnatic.

Darius a trimis Azi la 09:30

Fulgi de nea cernuți de îngeri Ce se scutura din nori Vărsa a ta bunătate Peste marea de comori A sosit ziua in care Prunc Iisus din cer vestit Din cer cade-n grajdu-n care Domnul a fost zămislit Trei magi de la răsărit Drum mult au călătorit Ca sa aducă caludră Pruncului Iisus iubit Harpa de îngeri coboară Și-n velesc brațele lui Și din cer un glas de aur Împletesc urale lui Haideti frați surori și mame Sa culegem roadă Lui Din ceruri căzând pe umeri Bucuria Domnului

Darius a trimis Azi la 09:31

Taci te rog, îmi spune primăvara Ca vestea asta mare, se-ntinde-n toată tara Și dacă tu tot cânți, eu nu pot ca sa spun Sa anunt lumea toată, ca vara e pe drum. Curge de pe case toată umezeala Și păsările cânta și nu mai doarme vara Și numai ea învie și creste din iubire Căci florile revarsă o mare bucurie. Au înghețat și ele, am înghețat și noi Și păsările toate s-au prefăcut in sloi Probabil ca respira și cânta doar in văi Au înviat și ele și totu-i in văpăi. Ooo, draga mea vara, de mult nu te-am văzut Mi-a înghețat și dorul, atât am plâns de mult Ai stat atâta vreme prea departe de noi Dar eu nu am uitat razele tale moi.

Darius a trimis Azi la 09:32

Vântul sufla cu putere Iarna aspra încet piere Primăvara se dezghețată Afara e numai ceata Un miros placut de viața Iese din pământul tare Care usor se dezghețată Peștii mișcă-ncet in mare Palidul soare zâmbește De sub norii mari, greoi Și cu grija-nsufleteste Tot ce-a fost cândva-ntre noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu