marți, 23 iunie 2020

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă ale profesorilor în 2020?!


Multi dintre profesori se întreabă ce se întâmplă cu voucherele de vacanţă pe care trebuie să le primeasca în 2020, în condiţiile în care sezonul estival a început deja.

Totuşi, voucherele de vacanta raman in vigoare şi anul acesta si se mentin la valoarea de 1.450 de lei de persoană.
 
Voucherele vor fi procurate de conducerea unitatilor de invatamant impreuna cu sindicatele si vor fi acordate proportional cu perioada lucrată, respectiv timpul de muncă. Acestea sunt valabile un an, de la data emiterii.
 

Atenţie! Tichetele de vacanta pot fi utilizate numai în hotelurile şi în pensiunile din ţară.

In situatia in care un profesor nu doreste un astfel de voucher de vacanta, trebuie sa semnaleze în scris acest lucru la institutia de care apartine.
 
Voucherele de vacanta se acorda salariatilor bugetari pentru a-si acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu conditia ca acesta sa se efectueze in tara, conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. In aceeasi lege se stabileste si ca valoarea maxima a voucherelor de vacanta pe care le poate primi un angajat intr-un an este de 1.450 de lei.
 
 
 
 
Alte tichete pe care angajatii de la stat le mai pot primi in acest an sunt tichetele de creşă in valoare de 450 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la creşă. In ceea ce priveste tichetele de masa, Guvernul a anuntat ca in 2020 acesta nu se vor acorda bugetarilor. De asemenea, venituri suplimentare precum primele si restul tichetelor (culturale si cadou) nu se acorda sau sunt îngheţate pentru bugetari, în acest an.
 
Se pot acorda, în schimb, premii pentru sportivii şi colectivele tehnice care au obţinut performanţe deosebite la concursuri sportive internaţionale si naţionale oficiale, pentru elevii, studentii, cercetatorii si profesorii care au obtinut distinctii la olimpiadele internationale si concursurile internationale si nationale pe discipline de invatamant si pentru profesorii care i-au pregatit pe acestia. 
 
Portal Invatamant va actualiza informatiile legate de voucherele de vacanta ale profesorilor in 2020 imediat ce vor fi facute publice.

Autor: Laura Galescu
Sursa: Portal Invatamant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu