joi, 25 iunie 2020

O petiție online care cere președintelui Iohannis să promulge legea care interzice ideologia de gen în școli a strâns peste 55.000 de semnături


O asociație a lansat o petiție online în care îi cere președintelui Klaus Wernner Iohannis să promulge Legea Educației cu amendamentul care interzice activități privind răspândirea teoriei identității de gen. S-au adunat peste 44.500 de semnături, până la această oră, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.
Asociația „Fight for freedom” consideră că este important ca elevii să fie informați corect, nu manipulați iar activitățile care încalcă normele de moralitate, nu pot fi socotite educative.
„Organizațiile care susțin teoria de gen nu fac decât să instige la un comportament dăunător prin deformarea adevărului și prin distribuirea de informații care pot pune în pericol sănătatea și integritatea psihică a copiilor, adolescenților și tinerilor, respectiv a personalului didactic din unitățile de învățământ și educative”, se arată în petiție.
Inițiatorii cer președintelui României, Klaus Iohannis, să promulge Legea Educației cu amendamentul adoptat de Senatul României, care interzice activități privind răspândirea teoriei identității de gen.
Petiția este aici.
Senatul României a adoptat în 16 iunie 2020 un amendament la Legea Educației, L 87/2020, prin care sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.
Amendamentul a fost propus de către senatorul Cristian Lungu.

                                                                                                              RGN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu