marți, 23 iunie 2020

Consiliul Județean Maramureș a alocat 156,00 mii lei pentru două comunități din județ, afectate de inundații



 În ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc miercuri, 10 iunie, aleșii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş, la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară.
În județul Maramureș au existat, în ultimele zile, câteva fenomene meteorologice deosebite, două comunități, respectiv Vișeu de Sus și Valea Chioarului, fiind afectate de inundații puternice. Rezerva bugetară a Consiliului Județean Maramureș a permis alocarea unui sprijin financiar în valoare de 156,00 mii lei către cele două administrații, din care 100,00 mii lei vor merge spre Vișeu de Sus și 56,00 mii lei spre Valea Chioarului.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a precizat că instituția pe care o conduce, chiar dacă nu dispune de necesarul financiar pentru a reface infrastructura distrusă, va face tot ceea ce este necesar pentru a spijini mai departe comunităție afectate de fenomene meteorologice deosebite.
„Am propus alocarea sumei de 156,00 mii lei către două unități administrativ-teritoriale, Vișeu de Sus și Valea Chioarului, pentru înlăturarea rapidă a efectelor produse de inundații, urmând ca în cel mai scurt timp posibil, când vom reîntregi rezerva bugetară, să putem să ajutăm mai mult aceste comunități, dar și altele aflate în situații similare. De la aceste administrații ne-au parvenit deja cereri de intervenție rapidă. Mai departe, voi lua legătura cu Prefectul Maramureșului și vom trimite Comisiile Județene pentru Situații de Urgență în localitățile afectate, urmând să se elaboreze documentațiile pentru transmiterea către Guvernul României a necesarului finaciar. Consiliul Județean Maramureș nu dispune de resursele financiare necesare pentru refacerea infrastructurii distruse, dar poate să aloce bani primăriilor pentru intervenții rapide și, împreună cu Instituția Prefectului, poate să promoveze proiecte de hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din fondul la dispoziția Guvernului.”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
                                                                                             
                                                                                                      CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu