vineri, 19 iunie 2020

Marele pugilist român, Lucian Bute va fi inclus în Pantheonul sportivilor din Quebec, Canada

Celebrul campion român la box, Lucian Bute, va fi inclus în Pantheonul sportivilor din Quebec, românul fiind extrem de onorat de această distincţie, titrează journaldemontreal.com.
„Când am ajuns aici în 2003, eu, un tânăr boxer din România, nu vorbeam nici franceza, nici engleza şi nu m-aş fi gândit vreodată că va veni o zi în care voi fi inclus în Patheonul sportului din Quebec. Lumea de aici m-a adoptat. Sunt privilegiat, foarte mulţumit şi foarte emoţionat”, a declarat Bute, într-o videoconferinţă.
Ceremonia de includere în Pantheon va avea loc în cadrul unei gale, în toamna anului 2021.
Campionul român va sta alături de alți mari campioni ca Gary Carter, Jackie Robinson, Peter Stastny, fără a-l uita pe marele campion de schi fond, Herman Smith-Johannsen, cunoscut și sub numele de «Jackrabbit».
Obiectivul Panteonului este acela de a arăta istoria sportivă de aici și ea nu este făcută doar de atleți din Quebec.
Exemplul lui Lucian este elocvent. Că este născut aici sau în România, performanța sa rămâne în memoria colectivă, a declarat Jean Gosselin, vice-președintele Panteonului sportiv și secretar al comitetului de selecție.
În vârstă de 40 de ani, Lucian Bute s-a retras din activitate în 2019, după o carieră cu un bilanţ de 32 de victorii, trei înfrângeri şi o remiză la profesionişti.
Lucian Bute a deţinut titlul mondial IBF în perioada octombrie 2007 – mai 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu