vineri, 19 iunie 2020

Până azi, părinții pot depune cerere pentru redeschiderea creșelor, a grădinițelor sau a afterschool-urilor

Părinții care doresc să-și ducă copiii la creșă, grădiniță sau after-school pe timpul verii, au termen până vineri, 19 iunie, la ora 14:00 să depună o cerere la secretariatul grădiniței sau creșei. Condițiile în care copiii vor putea frecventa aceste unități în perioada următoare sunt expuse printr-un ordin de ministru. Datele vor fi centralizate la nivelul inspectartelor școlare, iar ulterior, împreună cu administrațiile publice locale, se vor discuta condițiile în care se vor putea redeschide unitățile la care se face referire.
Publicat în Monitorul Oficial în 15 iunie, Ordinul elaborat în colaborare cu Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, aduce lămuriri în ceea ce privește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, a grădinițelor și a afterschool-urilor, astfl încât să se prevină răspândirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Nu mai puțin de trei pagini de măsuri sunt reglementate prin acest ordin.  Măsurile trebuie aplicate atât de părinți, cât și de conducerea unității, de cadrele didactice, dar și de copii. Copiii vor fi strict monitorizați din punct de vedere medical, vor avea resticții în ceea ce privește contactul cu alți copii, cu jucăriile, dar și în ceea ce privește libertatea de mișcare în timpul șederii la creșă, grădiniță sau afterschool.
Părinții care sunt de acord cu toate msurile impuse prin acest ordin și doresc să-și ducă copilul la una dinter aceste unități, trebuie să depună o cerere în acest sens la sediul unității pentru care optează, până vineri, 19 iunie, la ora 14:00. Cererile vor fi centralizate la nivelul inspectoratelor școlare. Ulterior, administrațiile publice locale vor decide dacă se redeschid aceste unități și în ce condiții.
Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu