marți, 16 iunie 2020

Declaratie de presa - Sindicatele din silvicultură vând pădurile României pe 30 de arginți!!!




Sindicatele din silvicultură vând pădurile României pe 30 de arginți

Sindicatele din silvicultură se comportă ca un „Iuda” colectiv pentru pădurile din România, trădând la primul semnal, pentru 30 de arginți.
Astăzi, la Comisia de Mediu de la Senat, se vor dezbate cele două proiecte pe care le-am depus și care au ca scop protejarea pădurilor din România. Așa cum v-am mai spus, mă așteptam ca sindicatele din domeniu, alături de organizațiile neguvernamentale, să fie primii și cei mai importanți aliați ai mei.  Din păcate, am observat cu mâhnire că s-a întâmplat fix invers. Patronatele au transmis un aviz favorabil, iar sindicatele și ONG-urile au oferit un aviz negativ.  Mai mult decât atât, în motivarea lor, sindicatele susțin că solicitarea mea privind limitarea cu 50% a tăierilor de pădure nu se justifică, întrucât cererea de lemn este în scădere, iar administratorii de păduri, nemaiavând aceeași activitate, au micșorat săptămâna de lucru la 4 zile și au scăzut salariile cu 20%. Totuși, cifrele nu mint și dacă ne uităm pe statistici putem vedea că anul 2019 a reprezentat un record absolut în zona de exploatare forestieră și prelucrare a lemnului. Cele peste 6000 de firme care activează în România în acest domeniu au avut în total o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 miliarde euro, cea mai mare din istoria activității lor în România.
Dragi sindicaliști, țara noastră pierde în fiecare oră aproximativ 3 hectare de pădure. Prin proiectele mele legislative încerc să protejez un bun național, unul dintre cele mai de preț bunuri naționale. Dacă vă temeți că stoparea tăierii pădurilor generează venituri în minus pentru dvs., vă propun o temă de reflecție. Dacă nu veți mai avea destul de muncă prin activitatea de tăiere, ce ați spune să vă organizați fix în sens invers, în activități de plantare?
Cât despre mine, vă anunț că nu mă opresc aici! Ba mai mult, alături de colegii mei din Partidul Republican din România, pregătim și mai multe măsuri în acest domeniu, căci niciun preț nu e prea mare atunci când în joc sunt pădurile României și ecosistemele pe care le găzduiesc acestea!

                                                                     Deputat
                                                     Marius Sorin Ovidiu  BOTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu