miercuri, 17 iunie 2020

De pe facebook...



Po(i)etul Vasile Dan Marchis (VeDeM) zis şi Codreanul Nostru, autor a unei revistuţe în 40 de exemplare, îi explică cuiva cam aşa:


PREMIILE SCRIITORUL ANULUI 2020
Un carton oferit pe plan local,Scuze ! o diplomă,e doar atât,pe plan local,însă aceasta nu dă neapărat la toți verdictul că ai și valoare.Sunt care au mai primit așa ceva pe plan local însă nu i-a publicat nimeni în reviste prestigioase din afara județului decât în publicații locale și în acestea cu cunoștințe că toată ziua își deschid ușile unul la altul cu diferite interese,fără a lua în valoare calitățile literare ale semnatarului materialelor publicate .Tot aud pe unii că de ce s-a desfășurat așa și nu așa,sau că de ce acolo și nu acolo...sau alte obiecții.Domnilor,în plan literar totul este bazat pe cunoștințe când e vorba de premii și diplome.Ca la noi la nimeni Că în România nimeni nu te premiază doar pe principiu valoric dacă nu ai cunoștințe sau recomandări(adică să-și pună cineva o vorbă din sfera celor cu influență mare în plan politic sau cultural,fie din indulgență sau din alte chestiuni de interese pentru tine ,în rest poți să ai poezii sau alt gen de scrieri de valoarea Premiului Nobel că nu te ia nimeni în seamă Pe mine de acum înainte nu mă vor interesa așa ceva nici nu voi face la nimeni concurență la nimeni cu cartoane de acest gen!scuze ,diplome locale în plan literar deoarece doar de anul trecut și până acum am fost publicat în 12 reviste din tot atâtea județe ,vedeți care sunt acestea în materialul meu LUMEEE,LUMEEE,CE FERICIT SUNT!,din cronologia mea sau pe alte dispozitive electronice.Menționeaz aici doar 4 dintre ele:”Familia ” din Oradea,Meridianul Cultural Românesc,din Vaslui,”Caligraf” din Alexandria,”Plumb” din Bacău .Menționez că în această prestigioasă revistă din orașul marelui poet George Bacovia,am fost publicat în 4 numere până acum,ceea ce nu poate fi o simplă întâmplare sau o realizare la dispoziția oricui.Și mi-au trimis mesaje pe email că îmi mai publică poezii în următoarele lor numere alte 5 reviste prestigioase din tot atâtea județe ale țării.Nu le spun aici deoarece sunt unii atât de invidioși și nemernici încât ar fi în stare să dea telefon la acestea sau să trimită mesaj să nu mă publice cu poezii în acestea,cum s-a întâmplat la o anumită revistă sau pe diferite bloguri și reviste electronice la care unii au avut nemernicia să ”recidiveze” în asemenea măsură extraculturală.
*********
"Nu vă face cinste să vă lăudați singur dacă nu sunteți apreciat” , spune cineva.

Logoreea poetului neînţeles VeDeM nici măcar de nevastă sa, continua:

"Aici nu-i vorba de laudă când sunt publicat într-un an în 12 reviste prestigioase din tot atâtea județe.E doar o menționare a rezultatelor mele pe plan literar .Poate 8 sau 9 dintre acestea nu m-au știut nici după fotografie că au trebuit să caute una pe Facebook sau pe „Google” să vadă că cine sunt și cum arăt (urât sau frumos,bătrân sau mai tînăr,) sau cine sunt în sfera literară .Doamnă orice diplomă sau premiu în lume se pot da pe cunoștințe indiferent de valoare ,doar în sport cu precădere la înot sau la atletism acolo nu poți da la cine vrei premiul întâi(la cel de pe locul 4 sau de pe 8, sau medalia de aur la orice participant în competiție ,poți să fii șef de stat,ci doar strict la cel care a ajuns primul la linia de sosire,în rest în orice disciplină orice competiție este aranjată per cunoștințe și blaturi sau alte interese politice sau extraculturale."

Notă. Restul sunt cuvinte făra sens, motiv pentru care nu o să-l bag în seama de azi înainte... Ideea a fost să scoată în relief prin revistă Ţara Codrului, numai asta nu face poietul VDM doamna preoteasă...

Gelu Dragoş, UZPR

Un comentariu:

  1. Domnule Dragos, nu va cunosc dar aveti dreptate. Cand o revista doreste sa fie un reper pentru zona de unde suntei ce vii cu scriitori gen Forcos, trifan sau Urian! ei n au nicio vina! Pacat de proiectul inceput de Ion Burnar si sponsorizat de cateva ori de invatatorul Gelu dragos! Dar, oricum pe limba ei piere o pasare care freamata...

    RăspundețiȘtergere