duminică, 7 iunie 2020

Mulţumiri primite din Constanţa pentru Antologia "Oprește-mă, la tine Maramureș! Oprește-mă în tine, anotimp!”



Cuvintele-mi sunt prea sărace în exprimarea bucuriei de a fi în posesia Antologiei,,Oprește-mă, la tine Maramureș! Oprește-mă în tine, anotimp!”
Titlul acestei Antologii de poezie și proză ,,Oprește-mă în tine Maramureș! Oprește-mă, în tine, anotimp!” este strigătul meu de atunci ...când am trecut prin Maramureș și am fost încântată de frumusețea lui! De la Cimitirul Vesel- stațiunea Ocna Șugatag cu lacul său unic în Europa - cu vizitarea Mânăstirilor Prislop și Bârsana, 
adevărate bijuterii ale Maramureșului! M-am bucurat să particip și la o nuntă. Frumusețea tradițiilor mi-a încântat sufletul.Căruțe frumos împodobite în care erau fete mândre în costume tradiționale, iar flăcăii călări purtând pălării împodobite cu pene de păun .( am aflat că nr de rânduri în evantaiul de pene de la pălărie reprezintă starea materială a feciorului) Eu sunt îndrăgostită incurabil de arta populară și tradiții în general, iar Maramureșul abundă! Ceramica și sculptura în lemn, este cea mai frumoasă din România!
Toată înșiruirea aspectelor de mai sus, mă face să trăiesc bucuria de a mă afla și eu în paginile acestei minunate Antologii realizată de bravi discipoli ai artei literare, cărora le mulțumesc și îi felicit cu admirație pentru dragostea cu care au coordonat apariția acestei, pot spune: ,,BIJUTERIE ANTOLOGICĂ” prof.Gelu Dragoș, Vasile Bele, Nelu Danci și prof. univ. dr. Carmen Dărăbuș !
Aștept lansarea și întâlnirea cu părinții acestei Antologii, cât și cu acei cu care ne-am înfrățit în ea.
Nu are importanță când, ci faptul de a fi realizată acolo unde s-a născut.


Cu prețuire și considerație: 
Elvira Răceală...(dar cu multă căldură), din Constanța

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu